Zprávy z Maďarska

09.07.2018 18:43

Od pondělí do soboty se v maďarském Keckemétu koná juniorské MS v OB (JWOC). A na startu je i Vítek. Jak se mu daří? A co ostatní naši?

Pondělí:

JWOC začal z ostra hned v pondělí - závodem na klasice. Trať juniorů měla 15km a takřka žádné převýšení. Ve velkém vedru běželo přes 160 závodníků z celého světa. Vítek nakonec po chybách v závěru skončil v polovině startovního pole na 81. místě, na prvního Nora Fossera ztratil přes 20 minut. Své dojmy jistě po JWOCu popíše sám, závod byl ale dle prvních reakcí závodníků velmi náročný. Nutno zmínit, že Češi zaběhli výborně a vybojovali dvě bronzové medaile - v juniorech Daniel Vandas a v juniorkách Tereza Janošíková. To je výborný start mistrovství. Na odpočinek ale není moc času, a na oslavy už vůbec ne. Nazítří je na programu sprint.

Úterý:

V úterý odpoledne se běžel sprint. Orientačně náročné tratě byly namotány v Keckemétu. Vítek tentokrát doběhl 88., s výkonem asi spokojen nebude. Po dni volna následuje ve čtvrtek kvalifikace middlu, tak snad se zadaří lépe. Nutno zmínit Terezu Janošíkovou, která k bronzu z longu přidala z dnešního sprintu stříbro (které navíc obhájila z loňska).

Čtvrtek:

Den ve znamení kvalifikace middlu. Ze třech rozběhů postupovalo 20 nejlepších. Bohužel, o jedno místo (a šest vteřin) to nevyšlo. Vítka tak v pátek čeká B-finále.

Pátek:

I ve třetím závodu to naší výpravě cinklo. Barbora Chaloupská vybojovala na middlu bronz. Nutno zmínit rovněž čtvrtá místa Janošíkové a Vandase. A Koště? Ten si v b-finále chuť rozhodně nespravil. Šampionát uzavřou sobotní štafety. Naši mají formu, tak snad to cinkne i v posledním závodě.

Sobota:

Asi nejlepší závod (alespoň dle výsledku) si Koště nechal na závěr. Česká B-štafeta, v níž běžel druhý úsek, skončila v neredukovaném pořadí 10., což je super výsledek.  Ještě dodejme, že to tentokrát cinklo jak holkám (stříbro), tak áčkové štafetě kluků (bronz). Z velmi úspěšného mistrovství tak naše výprava odjela se 6 medailemi (0-2-4).

—————

Zpět