Závěrečná 2016

31.10.2016 08:48

Loučení se sezónou posouváme výš a výš do hor, letos poprvé jsme využili Šámalovu chatu na Nové Louce. Myslím, že lepších míst bychom moc nenašli.

Jednalo se zároveň trochu o průzkum, který zjistil, že v okolí chaty se dají provozovat aktivity velmi připomínající orienťák a v budoucnu bychom si mohli troufnout i trochu dál do lesa. Patnáct lidí snad přírodu moc neohrozí.

Zahajovalo se - jak jinak - s čelovkami na hlavách ve čtvrtek 27.10. večer, krátký sprint vyhrál David o 7 vteřin před Danem. Nejvíc kontrol posbíral Marcel, než ty správné uspořádal do potřebného pořadí, strávil venku víc času, než důstojně kráčející Pavla. Tonda se zase rozhodl "čekpointy" ignorovat a podíval se po širším okolí. Společenský večer poznamenal zvěřinec. Ridgebacka, pitbula a dva trénující bílé tygry zcela pokořil zpívající srnec. Škoda, že mu nevyšel triumfální vjezd na kole do lokálu, tygří posilování se tak ale nemuselo omezit jen na půllitry a jeden z nich srnce zvednul bez toho, aby bylo nutné povolat k eskortě muflona. Že ti, kteří na rozloučení nebyli, vůbec netuší, o čem je řeč? Buďte rádi.

Druhý den připravil Dan na Maliníku vrstevnicovou lahůdku, leč stravovací návyky umožnily pozřít ji jen léty a zkušenostmi otřískanému Lédovi. Dál lépe pomlčet, ostatně večer si k tomu většina řekla své. Odpolední fáze byla věnovaná přípravě na horské mistrovství, ne všichni tuto možnost využili, snad ve strachu z toho, že by byli hendikepovaní pro fázi závěrečnou, ukončenou rázně personálem chaty až těsně před půlnocí.

Den třetí začal v pekelném tempu na azimuťáku za chatou, když "mapou" byly jen pospojované kroužky na stínovaném reliefu. A mezi prvním Danem a třetím Davidem byly v cíli po 10 minutách jen 2 vteřiny rozdílu!! Odpoledne bylo podobné včerejšímu. Někdo vyrazil na procházku, jíní na kolo, nejzdatnější opět během nahoru a ještě dál.

Na třetí den už zbyl jen ranní balvan-sprint u Hrabětic, který připravil Marcel. A pak už radši honem pryč. Zkontrolovat, jestli doma nepochcípaly kočky, nerozpadly se rodiny, jestli tygři zúročili noční soustředění (jako že jo!), kouknout v kině jestli Vavřinec Hradilek v "Tenkrát v ráji" září stejně jako na kanálech nebo podívat mezi dědky s řehtačkou, jestli Slávie skočí z Jablonce na druhé místo.

Tak zas za rok. /Tom/

—————

Zpět