Výborné představení dorostenců na Jarním poháru.

26.03.2018 22:37

V sobotu jsme se (v rámci tradičního Jarního poháru, pozn. red.) zúčastnili poháru štafet, který se konal v Praseku u Nového Bydžova. Běželo se na mapě "Jarní parket", terén byl typicky hradecký, velmi rychlý s velmi malým převýšením. Les byl většinou dobře přůběžný s bukovými hustníky a velmi hustou sítí cest. Na start se z našeho oddílu postavily 2 štafety. Ta hlavní a důležitá byla štafeta dorostenců. A druhá byla doprovodná, startující v mixech. 

Na start prvního úseku dorostenecké štafety se postavil Petr Synek, který svůj úsek v délce 7,4 km zvládl v čase 37:43, což znamenalo 8.místo, ale s minimální ztrátou 1:50 na vedoucí štafetu SK Praga. Do druhého úseku předával svému bratrovi Tondovi, který na svém úseku předvedl vynikající výkon a časem 38:56 posunul naší štafetu na perfektní 3. místo, ale téměř zároveň s ním předávaly ještě 2 štafety. Do posledního úseku vybíhal hostující Kuba Bílý (hostuje z Teplic, pozn. red.), který na svém úseku sváděl velký souboj o pódiové umístění. Po velkém finiši jim scházelo 35 vteřin na celkové třetí místo a svým časem 117:36 min. obsadili krásné 6. místo. A na vítěznou štafetu z Nového Boru jim chybělo necelých 7 minut. Kluci byli se svým výkonem docela spokojeni a už se těší na další štafety. (jaká to skromnost, pozn. red.)

Druhá štafeta Doks startovala v kategorii MIX ve složení: Antonín Synek, který štafetu rozbíhal, na druhý úsek předával Lence Dolejší a poslední úsek běžela Petra Synková. Všichni podali svůj standartní výkon a skončili na krásném 13. místě. (a kdy už ta Lenka přestoupí do Doks?, pozn. red.)

Druhý den se ve stejném terénu běžela klasika. Na start se z našeho klubu postavili v kategorii H21C bratři Antonín a Petr Synkovi. Kategorie H21C byla vypsána jako nominační závod na středoevropský pohár dorostu, proto se na start postavilo 125 závodníků. Ve velké konkurenci skončil Petr Synek na 27. místě se ztrátou 5:50 min. na vítěze a Antonín Synek doběhl na 29. místě se ztrátou 5:53 min.

Kluci udělali minimum mapových chyb a většina časové ztráty se dá přičíst chybějícím fyzickým silám. V kategorii H21B startoval Antonín Synek st., který svým výkonem obsadil 26. místo a Petra Synková startující v kategorii D21B obsadila 22. místo.

 

Petra a Tonda (a Dan, pozn. red.)

—————

Zpět