Vítek Koštejn 4. na MČR!!!

27.06.2016 16:08

Na začátku bych se měl zmínit o minulém víkendu. Čekal jsem týden, zda se článku o béčkách neujme někdo jiný, aby to nebylo tak jednotvárné, ale asi ne. Tak doufám, že to alespoň někdo čte...

Na poslední béčka jsme vyrazili do Jesenice. Čekal nás mírně zvlněný les, většinou čistý, ale na mnoha místech se zrádnými bažinami, o čemž se přesvědčil zejména Marcel S. Nechybělo mnoho, a Macana bychom ani nenašli... Sobotní klasika byla poměrně jednotvárná, neboť v takovém terénu mnoho nevymyslíte. Krátká trať byla dost rychlá, ale podle mě zajímavá a chyby se dělat daly. Vítek si "odskočil" na béčka a oba závody suveréně vyhrál. V H14 byl Petr S. druhý, v H16 Tonda 4., David 9. Na krátké se pak Tonda s Davidem srovnali na 5. a 6. místě. Po jarní části a před posledními dvěma podzimními závody žebříčku B tak mají všichni kluci slušně našlápnuto na áčko.

Jarní sezona byla zakončena tradičně mistrovstvím ČR na middlu. Neoběhaný terén Novohradských hor nedal nic zadarmo. Cest bylo v lese minimum, všude samý kámen. Na takový závod vás v Čechách mnoho terénů nepřipraví. Nejvíce se tak dařilo tomu, kdo má něco odtrénováno ve Skandinávii. Ale postupně.

Sobotní semifinále téměř každého překvapilo svou obtížností. A to jak pisatele těchto řádek, tak Tondu s Davidem, kteří na takovýchto závodech, bohužel, zatím nemohou konkurovat. Do A finále se dostal Vítek, ve veteránech pak Tom a Léda. Za zmínku stojí vítězství Petra ve veřejném závodu v H14.

Finále nabídlo obdobný les, ale o mnoho méně zarostlý, a tedy i příjemnější na závodění. A Vítek ukázal, že je z našeho klubu jediný, kdo snese přísnější měřítko, protože si po vyrovnaném výkonu (byť s chybami, ale ty dělal každý) doběhl pro čtvrté místo! Sice to necinklo, jako před dvěma lety, ale výsledek je to parádní a gratulujeme. Ještě doplním, že Petr přidal v nemistrovských H14 třetí místo.

Mistrovství na middlu ukázalo, co je to opravdový orienťák, a také ukázalo na limity mnohých z nás. Jarní sezóna končí, nevím, jestli bude zakončena příjemným posezením, či se spokojíme s "konfrontační" valnou hromadou. Tak přes léto pěkně trénujte, 3.9. pořádá Charastava dva oblasťáky a týden na to Jablonec áčka. Nemáme to daleko, tak snad nás pojede co nejvíc. Ono to uteče.

D.

—————

Zpět