Sprinty v Brně

09.05.2017 19:26

Všichni áčkaři spolu s realizačním týmem (rozuměj Synkovi, Vítek a Boxer) vyrazili na druhé a třetí letošní mistrovství do moravské "metropole".

V sobotu se běželo mistrovství v nejmladší disciplíně OB, ve sprintových štafetách. Žádnou mistrovskou jsme pochopitelně nebyli schopni postavit, proto si dvě třetiny výpravy zaběhly MIXy. Výsledek? No žádná díra do světa. Nicméně pořád bylo možné brát závod především jako přípravu na to hlavní, co se mělo odehrát v neděli, tedy na mistrovství ve sprintu. Tzn. dát si pozor na sprintové záludnosti, kdy důležitá je plynulost ve spojení s pečlivým čtením záludností v mapě ve velké rychlosti.

Bohužel, pět šestin výpravy se nepoučilo a vychybovalo hned na začátku, přičemž důvodem bylo právě špatné čtení mapy. Ztráty v řádu desítek sekund až jednotek minut (!) na sprintu nedoženete, ani kdybyste měli "víte kde" vrtuli. Naštěstí čest výpravy zachránila poslední šestina výpravy. A byla to právě ta šestina, která již našim výpravám zachránila "víte co" několikrát - tedy Vítek. Ten si zkušeným vyrovnaným výkonem doběhl pro dělené šesté místo! K medaili bylo sice daleko, více než půl minuty, ale v silném ročníku, který má Vítek v kategorii, se jedná o super výsledek. Vítek tedy začal sezonu sice později, ale za to ve velkém stylu - nesmíme totiž zapomenout, že si jako první člen OK Doksy zaběhl největší štafetový závod na světě - Tiomilu, a to v druhém týmu slavného Kristiansand OK!

 

Dan

—————

Zpět