Rychlebské bodování

26.05.2017 19:41

Předposlední květnový víkend strávila část klubu v Rychlebských horách a bodovala zde. Co že mám s tím "bodováním"? Inu, již v pátek vyrazil Vítek spolu s realizačním týmem (tedy se mnou a Boxerem) na testování mládeže na dráze v Šumperku. A časem 9:41 si připsal 2 body do nominačního žebříčku na JMS (ano BODY). Poté jsme se přesunuli do podhůří Rychlebských hor, takřka do Polska, kde se v sobotu dopoledne běžel áčkový sprint v Javorníku. Zde převážně v ulicích městské zástavby kluci bojovali o body (!) do áčkových žebříčků. Výborně zaběhl Petr Synek, který si šestým místem v H16 vyběhl jeden bod (!) do nominačního žebříčku na ME dorostu. A aby toho nebylo málo, dva běžci si vyběhli přes 8000 rankingových bodů (no jo, zase body). I když Vítek, narozdíl ode mě, s výkonem spokojen nebyl. Odpoledne jsme se přesunuli do Bílé vody na Český pohár štafet. Po hóóódně dlouhé době jsme obsadili hlavní mužskou kategorii (no dobře, loni ve Stráži taky, ale to bylo "jen" oblastní mistrovství). A ve velmi náročném závodu jsme ve složení Dan, Vítek, Tonda skončili na BODECH. Ano, s pěti body do ČPŠ za 31. místo jsme nepočítali. A byla to vzpruha do druhého dne, kdy jsme si s Vítkem prohodili úseky, a přes ne úplně ideální výkon z toho bylo dokonce 28. místo a 8 bodů! Celkem tedy 13 bodů po dvou závodech, což znamená, že se s chlapama ve zbylých dvou závodech pokusíme prokousat mezi 45 štafet s právem startu na MČR. Možná to klapne, možná ne, ale jestliže už do Jeseníků na MČR vyrazíme, byla by škoda nezopakovat čtyři roky starou taškařici, a nepostavit družstvo. Jsme sice všichni o čtyři roky starší, ale zato vyzrálejší :) A proto následuje

VÝZVA:

Dan, Petra H., Tonda Sr., Petra S., Vítek, Lucka Ch. a Venca nechť začnou trénovat a na víkend 7.-8.10. si nic neplánují. Na trénink máte 133 dnů (jestli to tu nesledujete pravidelně, vaše smůla, máte míň času ;). Tréninkové plány žádejte u Toma, který sice trénování pověsil na hřebík, ale v zájmu klubu ho jistě na chvíli sundá. No a kdyby to nevyšlo? Tak budete mít ze sebe dobrý pocit a budete mít na podzim natrénováno :)

Poučení: Kdo neuposlechne výzvy, může být výborem klubu potrestán sankcí až 50 kuželek na vánoční besídce.

A ještě poznámka: Na družstva samozřejmě nemusí vyrazit jen výše jmenovaní - veteráni, příp. MIXy běží ve složení 3H+2D, tak skládejte ;)

D.

—————

Zpět