Potrénovat na venkov

10.04.2018 22:01

Trend našeho oddílu – každý rok uspořádat soustředění – pokračuje! Ale zatímco v posledních letech bychom soustředění pospali spíše jako „rozloučení se sezónou“, tentokráte šlo opravdu o soustředění v pravém slova smyslu. A tak jsme se vydali do krajů našeho pana prezidenta – na Vysočinu, přesněji do Blatin.

Bílý statek, tmavá noc

Vyjížděli jsme již v pátek v brzkých odpoledních hodinách, abychom ještě stihli nočák. Po příjezdu jsme byli ohromeni (alespoň ta část, která v Blatinách ještě nebyla) pohledem, který se nám naskytl. Luka osvětlena zapadajícím sluncem a náš bílý statek. Připadal jsem si jako v románech Karolíny Světlé. Ještě větší překvapení nás čekalo uvnitř statku. Nádherné prostory! Potěšení nás mlaďáků exponenciálně vzrostlo po objevení pingpongového stolu, u kterého jsme za celé soustředění strávili snad více času než na trénincích. Každopádně jsme po chvíli nazuli kecky a šli vstříc směru našich čelovek. První část po loukách, druhá v lese a už jsme byli zpět. Vyhrál Péťa v čase lehce nad 20 minut.

Sobota s maximálním počtem kontrol, neděle s maximálním počtem kilometrů

V sobotu ráno nás čekalo osm 500 metrových okruhů. S hromadným startem do každého se z toho stal poměrně dobrý trénink na štafety (pro dospělé nejdůležitější disciplína!). Mládí nám zase ukázalo rychlé nohy, aneb zase vítězí Péťa.

Odpoledne nás čekala mokřadová pochoutka v podobě kratšího middle. Stačilo 3,5km držet směr, počítat vodoteče, nechat si síly do posledního stoupáku a orazit cíl u Jarošova kamene. Péťa chyboval a pomyslnou nejvyšší příčku jsem si ometl já. Analýza

Večer už jen spíše fyzický nočák, který původně měl být pivními štafetami, ale kvůli uzavřené společnosti v nejbližší hospodě, se z nich nakonec upustilo. Líní a nemocní zůstali doma (já a Dan). Ostatním dal knock-out Boxer v podobě vítězství.

Poslední a nejdrsnější trénink nás čekal v neděli. 11,5km dlouhá klasika v kopcích prověřila naši zimní přípravu. Všichni zdárně ukončili. Pro mě jako juniora naprosto adekvátní délka, pro kluky možná moc dlouhá. Analýza

Na závěr bych chtěl všechny pochválit za jejich výkony a Tomovi a Danovi za výbornou stavbu a na příštím soustředění zdar!

Výsledky zde 

Koště

—————

Zpět