Noční synkování

12.04.2017 11:03

Na letošní noční mistrovství ČR jsme velkou výpravu nevysílali a tak čest loňských pořadatelů zachraňovali pouze Synkovi.

O závodě nám Tonda starší řekl:

"Jelikož to  byl Péťův první oficiální nočák, tak ho šel raději s rozmyslem a pomaleji, aby neudělal chybu a neztratil se. Potřeboval nabýt sebedůvěru. Pár malých chybek udělal, ale nic závažného. Nočák se mu velmi líbil. Tonda bohužel doplatil na nekvalitní čelovku, která se asi špatně nabila a po prvních metrech v lese mu začínala slábnout a závod musel vzdát po šesté kontrole, kdy už sotva viděl kam šlape. Do cíle přišel tzv."nasrán" a obětuje své kapesné na koupi kvalitních světel. Les byl prostoupen značnými hustníky, ve kterých byly vtipně schovány kontroly bez reflexů. Většina postupů byla na udržení směru. Počasí se vydařilo, nepršelo a dokonce vylezl i měsíc. Já jsem trať zvládl bez většího bloudění. Tempo bylo z pohledu ztráty vycházkové, ale bylo to mé maximum. Shromaždiště bylo v kulturním sále s dostačující kapacitou v malé vesničce Rantířov u Jihlavy."

Sám bych dodal, že Petrův debut považujeme rozhodně za zdařilý (letos jsme se ani v tréninku nočáku něvěnovali vůbec). S Toníkem pak cítím, dobře znám ty pocity ze zkomírajících světel, sám jsem takhle noční mistrovství musel kdysi dávno zabalit dvakrát.

/Tom/

—————

Zpět