Dokské barvy na republikových stupních!

18.04.2018 19:54

Tak nám zas začaly republikové závody. Tedy spíš taková předehra – MČR v nočním a další den netypicky sprint. Pro některé to byly teprve první české závody tento rok (pro mě) a pro ty ostřílenější (Synkovi) šlo jen o gradaci důležitosti stereotypu víkendových oblasťáků.

Nic se nevyrovná MČR NOB 2016

Jako oddíl, který již tento šampionát pořádal, čekáme na někoho, kdo by nás v pořádání předčil. Ale ani tentokrát jsme se nedočkali nástupce. To bylo zřejmé již před začátkem šampionátu. Cíl vzdálen od shromaždiště 400m, žádný speaker, žádné online výsledky, žádné GPS. Holt laťku jsme položili velmi vysoko. A podle staré mapy bylo jasné, že nepůjde ani o žádný extrémně náročný nočák. To stavitel potrhl stavbou některých kategorií (např. D20), kterou by ve dne s lehkostí zvládli i D12. Rozdíl byl také ve vítězných časech. Zatímco my jsme spíše trpěli nižšími tratěmi, v Horní Brusnici se toho nebáli a nasázeli závodníkům poměrně velká kvanta kilometrů, což je mnou hodnoceno pozitivně. Podle předešlého textu se musí zdát, že šampionát byl zdařilý jako operační systém Windows Vista. To bych chtěl, ale vyvrátit – šlo o velmi vydařené MČR NOB, které organizačné proběhlo bez chyby, ale v maličkostech jsme byli prostě lepší.

A jak jsme si vedli? Petra s Lenkou se vrátily s úsměvem, Tondové atakovali TOP 20, Péťa po dvou větších chybách obsadil 13. místo a já jsem využil situace poté, co někteří z juniorského manšaftu byli zranění a někteří dali raději přednost zazávodit si se závodníky s arijskými rysy, a vybojoval jsem stříbro. Samozřejmě nejsem úplně spokojen se sedmiminutovou ztrátou na vítěze, ale placku beru všema deseti.

Kdo předběhl Rumcajse?

Po několikahodinovém spánku nás čekal sprint ve městě pohádek – v Jičíně. Stavitel tratí, Mrazák, nás provedl starým centrem města, areálem nemocnice a školy. Áčkaři a Dan si také poprvé na sprintu vyzkoušeli bezdotykové ražení AIR+, za což vděčíme klubu, který nám čipy SIAC pořídil. Nicméně šlo o velmi hezký sprint, který nabídl pár hezkých voleb, ale především šlo o udržení kontaktu s mapou.

Tentokrát se nás už setkalo více. Nejlepší výsledek zaběhl Jára starší a to druhé místo v H45. Já jsem byl 3. v H20. Do TOP10 se pak vešel 9. místem Péťa Synek se ztrátou 47 sekund. Do TOP20 se již nikdo další bohužel nedostal. Berme to spíše jako jeden z prvních sprintů po zimě a přípravu na MČR a věřme, že tam dosáhneme lepších výsledků.

Koště

 

—————

Zpět