Čtyři Doksáci si vyběhli áčko

14.09.2016 20:31

Letošní ŽBČ skončil závodem v Hraběticích za pořadatelství TJN (jednalo se zároveň o závody ŽA). Po celý víkend jsme krom jizerskohorského terénu bojovali se značným vedrem. V sobotní klasice nás Ďunďa nešetřil, časy atakovaly (a u DOK často i přesahovaly) 100 minut. Co se výsledků týe, žádná paráda to nebyla. Napravit jsme se to pokusili na nedělní krátké trati. Ta se běžela v překvapivě "běžeckém" terénu plném kamenů a drobných terénních útvarů. Výsledkově to bylo přeci jen o něco lepší, zmínit lze 9. místo Vítka v H18A, 3 místo Tondy v H16B a 7. místo Péti v H14B.

Jak již nadpis napovídá, v příští sezóně bychom mohli mít čtyři áčkaře - Péťu Synka (4. místo v H14B), Tondu Synka a Davida Šmola (2. a 5. místo v H16B) a Vítka (ten si áčko vyběhl již minimálně z MČR na KT). Píši "mohli," protože u Vítka samozřejmě záleží na tom, jestli u nás zůstane (v což doufáme). Čtyři áčkaře, to minimálně v mužských kategoriích náš klub nikdy neměl (pamětníci mě opraví).

Nerad bych ale, aby tento článek zaváněl falešným optimismem. Díky tomu, že Péťa Synek přechází do dorostu, nemá náš klub v oblastním výběru žádného (!) žáka. A to se snad nikdy nestalo (opět mě pamětníci opraví).

Jak bylo empiricky ověřeno, nábor žactva nemá žádný smysl. Proto se obracím na všechny členy, aby zkusili do klubu "naverbovat" dospělé, nejlépe své známé, a ještě lépe s dětmi (nebo takové, kteří děti plánují :)). Orienťák je přeci moderní sport, pohyb v přírodě je sexy, o to víc v prostorech okolo Doks.

 

D.

—————

Zpět